Uitslag D1 ronde 1, 4 oktober in Schijndel

Zondag 4 oktober, dierendag, stond de eerste ronde van de D1-competitie op het programma.
Het gegeven dat er vanaf dit seizoen ook bij competitiewedstrijden medailles te winnen zijn, zette alle zwemmers nog eens extra op scherp, met als resultaat vele persoonlijke records. Shirley Voets zwom een clubrecord op de 100 vrij en Mark van Dinther zwom binnen de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen op de 200 vrij.

De officieuze tussenstand is te volgen op Zwemkroniek.

Uitslag

Uitslag Neptunus '58

Tijden per zwemmer Neptunus '58

De middag begon met de estafette 4 x 100 vrij dames, met twee teams namens Neptunus '58. In het eerste team was Shirley Voets startzwemster. Ze verbeterde haar persoonlijke record van de BZK en het clubrecord. Vervolgens zwom Elke Schellekens onder haar pr. Lisa Smits ging als derde van start en Sandra Schellekens was de slotzwemster. Samen kwamen de vier zwemsters tot de tweede plaats. Het tweede team bestond uit Jet vd Bersselaar, Vera de Laat, Lies vd Bersselaar en Manissa vd Brand en werd zesde. De jongens zwommen 4 x 50 wissel. Camiel Maseland opende met een persoonlijk record, waarna Jeroen en Mark van Dinther en Jeroen Trimbach het karwei afmaakten. De eindtijd was 2,5 seconde onder de inschrijftijd en goed voor het brons.
Ook aan het einde van de middag stonden er nog twee estafettes op het programma, en ook nu waren er twee teams op de vrije slag estafette. Bij de 4 x 50 vrij meisjes junioren werden Aniek Pennings, Zoë Hellings, Lara vd Ven en Bo Sluijpers tweede. Demi van Os zwom als startzwemster van het tweede team ruim een seconde onder haar oude pr. Vervolgens zwommen Amy Heeren, Isa vd Ven en Daphne Voets naar de vijfde plaats. Het tweede team zwom maar liefst vier seconden onder hun inschrijftijd, en dat na een lange middag! Slotnummer was de 4 x 100 vrij jongens. Mark zwom na de 50 en 100 vlinder en 200 vrij heel knap slechts 0.4 seconde boven zijn pr als startzwemmer. Vervolgens zwom Camiel maar liefst acht seconden sneller dan ooit. Luuk van Helvoirt zwom iets boven zijn beste tijd, maar Jeroen Trimbach knalde er als slotzwemmer nog een tijd uit die vier seconden sneller was dan hij ooit gezwommen had. Het leverde een vierde plaats op.

Individueel werd er ook hard gezwommen.

De jongste minioren, Indy Jongman en Katie Brunnen, zwommen de 50 rug en 50 vrij. Voor Indy de eerste keer dat ze verder dan 25 meter moest in een wedstrijd, maar dat deed ze uitstekend. Met een gigantische voorsprong zwom ze op beide afstanden naar het goud. Katie zwom in een nieuw pr naar het zilver op de rug. De 50 vrij zwom ze voor het eerst, maar ook op deze afstand was er zilver.

De iets oudere zwemmers (1998 en 1999) zwommen de 100 school en 50 rug. Op de schoolslag leverde dat alleen maar pr's op! Anouk van Os verbeterde haar pr met ruim drie seconden en behaalde brons. Ook halverwege wist zij een nieuw pr neer te zetten. Isa vd Ven werd zesde en ook zij zwom ruim drie seconden sneller dan ooit. De andere meiden (Kyra Jongman, Anouk Eickmans, Kim vd Spank, Kiki Sluijpers en Amy Heeren) zwommen de 100 school voor het eerst. Voor Kyra en Kim waren ook de tussentijden na 50 meter een pr. Bij de jongens was er goud voor Gijs Deelen, die deze afstand voor het eerst zwom. Ook Pim de Crom zwom nog niet eerder de 100 school. Op de 50 rug waren er geen medailles, maar wel persoonlijke records voor Anouk van Os (-1.6 seconden), Kim (1e keer), Pim (-4.7), Macs (-0.4) en Gijs (-1.2).

De zwemmers uit 1996 en 1997 zwommen de 100 wissel en 100 vrij. Op de wissel waren er persoonlijke records voor Daphne Voets (3 seconden sneller dan ooit), Demi van Os (-4), Rachel Brunnen (maar liefst 12 seconden sneller dan ooit!) en Marleen van Dijk, die deze afstand voor het eerst zwom. Bij de jongens debuteerden Tom vd Loo en Delane Lathouwers op de 100 wissel. Jeroen van Dinther zwom ruim drie seconden sneller dan ooit. Ook op de 100 vrij waren er mooie tijdsverbeteringen. Demi was drie seconden sneller dan ooit, en Daphne 2,5. Rachel verbeterde haar pr met vijf seconden en Marleen was drie seconden sneller dan ooit. Ook na 50 meter was ze nog niet eerder zo snel. Tom zwom maar liefst zeven seconden sneller dan zijn oude toptijd, en ook Delane verbeterde zichzelf.

Voor de volgende categorie stonden de 50 vrij en 200 school op het programma. Lara zwom sneller dan ooit op de vrije slag. Jeroen Trimbach verbeterde zijn toptijd met ruim een seconde. Luuk en Camiel zwommen respectievelijk 0.4 en 2.5 seconde sneller dan ooit. Op de schoolslag was Lara sterker dan alles en iedereen, en zwom naar het goud tussen zwemsters die twee jaar ouder zijn dan zij. Ze verbeterde haar persoonlijke record met een seconde. Het zilver ging naar Anouk van Lokven. Lies zwom op deze afstand de grootste verbetering van de middag: maar liefst 16 seconden gingen er van haar 1 jaar oude pr af! Jeroen verbeterde zijn pr met vijf seconden en Luuk met ruim 2. Ook na 50 meter was er voor hem een nieuw persoonlijk record. Camiel zwom de 200 school voor het eerst.

Op de 100 vlinder debuteerde Shirley. Hoewel ze bij zwemsters lag die soms wel drie jaar ouder waren dan zij, zwom ze naar de gouden plak. Helaas was ze nog 0.39 te langzaam voor de Brabantse Winter Kampioenschappen, maar na de race gaf ze zelf al aan nog sneller te kunnen. Anouk van Helvoirt zwom boven haar beste tijd, maar veroverde wel het brons. Lisa zwom deze afstand twee jaar geleden voor het laatst en was nu vier seconden sneller dan in 2007. Mark van Dinther verbeterde zijn toptijd met een seconde. Ook op de 200 vrij was Shirley in goede doen. Haar tijden op de 50 en 100 meter van de laatste tijd voorspelden ook een toptijd op de 200meter, en die kwam er. Ze was maar liefst vijf seconden sneller dan ooit en veroverde brons. Mark greep net naast de medailles, maar was bijna vijf seconden sneller dan een jaar geleden. De tijd was ook goed voor een limiet voor de BZK.

De dames en heren tot slot zwommen de 100 school en 100 wissel. Manissa zwom twee seconden sneller dan in januari 2008. Het persoonlijke record van Sandra moest van een dikke stoflaag ontdaan worden, maar ze was nu 0.4 sneller dan in januari 2006.


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'